Back to top

Teaser WAD

Olivier 20/12/2017 0 comments

Eindelijk kan ik hem laten zien! De nieuwe teaser van “WAD, leven op de grens van water en natuur” waarvoor ik het geluid mag verzorgen, staat online. De film zal in het najaar van 2018 in premiere gaan.

Deze teaser geeft een voorproefje van het filmische spectakel van volgend najaar. Als eerste filmploeg wist de crew van Ruben Smit Productions nog niet eerder gefilmde beelden te vangen, zoals de geboorte van de zeehonden en het onderwaterleven in de Waddenzee.

Vier jaar filmen met de nieuwste technieken

Na bijna vier jaar filmen in het werelderfgoed is het nu tijd om een eerste echte tipje van de sluier op te lichten. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed en de crew van Ruben Smit kon alleen aan de slag dankzij de hulp en nauwe samenwerking met vele natuurorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden in de wadden.

Zoals elke film van natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit heeft ook ‘Wad; Leven op de grens van water en natuur” het pure natuurverhaal voorop staan; leidende karakters in de film zijn de grijze zeehond, de slechtvalk en de bergeend. Maar juist de benadering vanuit het ecosysteem waarbij alles met alles te maken heeft is uniek. Ruben Smit: ‘Deze film overtreft mijn verwachtingen, vooral dankzij de waanzinnige beelden die we hebben weten te maken. Zoals de geboorte van de zeehonden, maar ook het enige grondnest van de slechtvalk in Nederland en niet te vergeten het onderwaterleven van de natuurlijke riffen in de Waddenzee. Ik denk dat veel mensen verbaasd zullen staan wat wij allemaal in beeld hebben gebracht!’.

Blijf op de hoogte van de vorderingen van de film

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *