Terug naar boven

Wat is Tinnitus?

Oorsuizen ofwel, Tinnitus is een verzamelbenaming voor geluiden die worden waargenomen, maar waarvoor geen externe bron kan worden aangewezen. Dit wordt ook wel “fantoomgeluid” genoemd. Er kunnen allerlei soorten geluiden worden gehoord, maar de bekendste vormen van tinnitus zijn wel de piep of fluittoon.

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een piep of fluittoon in de oren. Deze ontstaat vaak na een langdurig verblijf in een lawaaiige omgeving, bijvoorbeeld door luide muziek, windgeruis op de motor of door kluswerkzaamheden in huis. In de meeste gevallen houdt het oorsuizen minuten tot uren of soms enkele dagen aan, en verdwijnt deze daarna. In sommige gevallen blijft de tinnitus en kan het zijn dat u er permanent, dag en nacht, last van heeft.

Permanente tinnitus is een probleem dat niet moet worden onderschat. Mensen die lijden aan een permanent oorsuizen hebben vaak last van een slechte nachtrust en oververmoeidheid. In sommige ernstige gevallen leidt het zelfs tot arbeidsongeschiktheid. Een effectieve behandeling bestaat helaas niet: veel patiënten ondergaan jarenlang vele behandelingen zonder succes.

Klankbank verkoopt speciale tracks die geoptimaliseerd zijn om te gebruiken bij slaapproblemen veroorzaakt door bijvoorbeeld Tinnitus. Deze tracks hebben allemaal een speelduur van 60 minuten. Daarnaast worden alle tracks ook geleverd in een zogenaamd Flac formaat. Dit maakt het mogelijk om de geluiden naadloos te laten herhalen. Ideaal waaneer u geluiden een hele nacht wilt gebruiken.

Oplossen van de slaapproblemen

Daarom wordt vooral een oplossing gezocht in het maskeren van het oorsuizen. De Sound Pillow is een product dat mensen die last hebben van oorsuizen helpen om in te slapen. Met gepatenteerde geluidsopnames en muziek wordt de piep in uw oren gemaskeerd. Bovendien zijn de geluidsopnames speciaal ontwikkeld om de hersenen tot rust te brengen en zodoende het inslapen eenvoudiger te maken.

Ook als de tinnitus vanzelf weggaat, is het fantoomgeluid toch een teken van een blijvende gehoorbeschadiging. Voorkomen is beter dan genezen. Wees dus zuinig op uw gehoor, en gebruik gehoorbescherming tijdens het uitgaan (bijvoorbeeld in de discotheek, op festivals en bij een concert), tijdens het motorrijden en wanneer u in de bouw werkt of thuis aan het klussen bent.