Terug naar boven

Klankbank zal aanwezig zijn op het Landleven Winter evenement op 17 en 18 december in het Openlucht museum in Arnhem. Er zullen verschillende demonstraties worden gegeven over het luisteren naar en genieten van natuurgeluiden. Bestel kaarten via de Landleven website.

Tot dan.

Kijk lees ook  het novembernummer van Landleven. Hierin vertel ik uitgebreid over het luisteren naar regengeluiden.

Olivier Nijs in Landleven november 2016

MOOISTE VIND IK OM EEN GELUID TE VÍNDEN. DAT IS EEN KWESTIE DE JUISTE TIJD OP DE JUISTE PLAATS ZIJN EN BLIJVEN PROBEREN.HET DAN LUKT OM DAT MOMENT TE VANGEN, DAN IS MIJN HELE GOED”, ALDUS OLIVIER NIJS. ALS GELUIDSMAN ‘VANGT’ NATUURGELUIDEN. ZIJN REGENVANGSTEN HEEFT HIJ GEBUNDELD UITGEBRACHT OP DE EERSTE NEDERLANDSE REGEN-CD.

Tekst: Esther van Middendorp, Fotografie: Lode Greven

‘Mijn favoriete opname heb ik gemaakt bij een verscholen vennetje. Het is maar een plasje van een paar vierkante meter, geheel omzoomd door dennenbomen. Ik moet er plat op mijn buik dwars door een tapijt van mos en afgevallen naalden naartoe schuiven. Maar juist die dennenbomen werken als een filter. Ze isoleren het vennetje van de buitenwereld. En het mooiste is, regen op dennennaalden hoor je niet. Op die plek kon ik het geluid van een heel lichte miezerregen op het water opnemen.”

 

Lees verder in het novembernummer van Landleven.