Terug naar boven
Natuurgeluiden voor professionals?

De toepassing van natuurgeluiden binnen bedrijven blijft nog steeds groeien. In wellness bedrijven worden deze al sinds jaar en dag gebruikt. In 2015 werd een onderzoek gedaan naar het welbevinden van kantoorpersoneel wanneer er op de werkvloer geluiden van vogels of kabbelende beekjes werd afgespeeld. Dit had een verrassend positieve uitwerking op de productiviteit. In treinstations en grote ontvangsthallen klinken vogelgeluiden om mensen zich meer ontspannen te laten voelen.

Wat kan Klankbank voor u betekenen?

Klankbank heeft een grote bibliotheek met geluiden uit de natuur. Een klein deel daarvan is terug te vinden in de webwinkel, maar een veel groter aanbod kan op verzoek worden beluisterd. Wij kunnen geluiden specifiek voor uw toepassing opnemen, selecteren en bewerken. Klankbank heeft veel ervaring in het optimaliseren van geluiden voor diverse toepassingen. Daarvoor staat een complete studio ter beschikking.

Sound Pillow

Aan het Amerikaanse Sound Pillow leverde Klankbank uren aan regengeluiden. Het bleek het door de klanten van dit bedrijf het meest gebruikte geluid te zijn om bij in slaap te vallen. Dit tinnitus hoofdkussen is gemaakt van hypoallergeen materiaal met een diep in het kussen verwerkt speakersysteem. Het tinnitus kussen wordt aangesloten op een gebruiksvriendelijke MP3 speler met speciale rustgevende geluiden.

sound-pillow

Relaxmaker

In opdracht van Beter door Beeld, een bedrijf dat zich toelegt op het creëren van Healing Environments in de zorg, leverde Klankbank geluiden voor de Relaxmaker. Een videobril voor professionals  zorginstellingen. Een hulpmiddel om angstige patiënten te laten ontspannen met natuurbeelden tijdens hun behandeling.

Beter-door-Beeld
Relaxmaker
‘Plug & Play’ videobril voor professionals

Rustgevende natuurbeelden, de robuuste bekabeling en connectoren, een lange speelduur middels de interne accu en een player die in elke situatie bruikbaar is, maken de Relaxmaker een unieke beleving! Bovendien blinkt de Relaxmaker uit in gebruikersgemak en is hij direct uit de doos te gebruiken.

 Wanneer Relaxmaker gebruiken?

In alle situaties waarin uw patiënten angstig, onrustig of gespannen zijn! De Relaxmaker leidt de patiënt af en de speciaal ontwikkelde natuurbeelden hebben een bewezen kalmerend effect. Hierdoor zijn behandelingen en onderzoeken voor patiënten minder belastend en ontstaat er een natuurlijk effect dat de spanning reduceert. De Relaxmaker is geschikt voor jong en oud en kan gebruikt worden binnen verschillende (para)medische omgevingen.

Voordelen voor professionals

Geen BUMA afdrachten

Naast cd’s en downloadable audio voor privégebruik verkoopt Klankbank ook rechtenvrije klanklandschappen voor professionals. Het grote voordeel voor u als ondernemer is, dat wanneer u binnen uw bedrijf uitsluitend gebruik maakt van Klankbank materialen u niet langer verplicht bent om BUMA/STEMRA afdrachten te betalen. Alle door Klankbank verkochte licenties zijn hiervoor vrijgesteld. Een verklaring van vrijstelling wordt na het sluiten van de gebruiksovereenkomst aan u toegezonden.

Wat kost dat?

De kosten van een licentie zijn afhankelijk van de omvang van uw bedrijf en type gebruik, het aantal tracks en de lengte van de tracks die u wenst af te nemen.

Mocht er een vermoeden van misbruik ontstaan, zal er in eerste instantie contact met u worden opgenomen. U krijgt de mogelijkheid om uw verbruik toe te lichten. Mocht deze informatie niet tijdig of juist worden verstrekt dan zal uw licentie per direct worden beëindigd. Klankbank werkt graag op basis van wederzijds vertrouwen. Het is voor ons onmogelijk en niet wenselijk om alle klanten in detail te na te trekken.

Natuurdocumentaires

Klankbank verzorgt ook geluid voor natuurdocumentaires. Van opname in het veld tot totale afwerking. Bekende namen in natuur filmend Nederland weten Klankbank intussen te vinden.