Waves

(4 klantbeoordelingen)
Outgoing Tide late in the Evening
Outgoing Tide late in the Evening
Evening on the Beach near the Dunes
Evening on the Beach near the Dunes
Low tide on the Jetty (near pole 6)
Low tide on the Jetty (near pole 6)
End of the Jetty (near pole 6)
End of the Jetty (near pole 6)
Hight Tide and a firm Breeze
Hight Tide and a firm Breeze

Een mooi lente weekend op het strand. Variërend van een windstille zonsondergang tot een flinke bries overdag. Gedetailleerde watergeluiden met Zilvermeeuwen en Scholeksters.

Quantity
Artikelnummer: WW003 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , ,

Beschrijving

Waves

Het komt eigenlijk niet voor dat een album wordt opgenomen in zo’n kort tijdsbestek. Bij Waves (Golven) was dat anders. Tijdens een verblijf op een strand van Noord-Holland kwamen er zoveel mooie situaties voorbij dat het voldoende was om een album te vullen.
Van mooie zonsondergang met weinig wind tot een flinke bries de volgende morgen. Het album begint met een rustige golfslag op de keien van de golfbreker bij Paal 6. Luister naar het mooie contract tussen het water wat zijn weg zoekt tussen de stenen en de branding op de achtergrond. De zilvermeeuwen en scholeksters zijn volop bezig op voedsel te zoeken. Als de zon onder is verplaatsen we ons naar een wat hoger gelegen plaats op het strand. De branding klinkt nu wat verder weg en het strand is leeg op wat sporadisch voorbij vliegende scholeksters na.

Golven

De volgende morgen staan we weer op de golfbreker. Het is laag water en er staat weinig wind. Het album eindigt met een flinke bries en hoog water. In tegenstelling tot de opnames van Relaxing Beach zijn er in deze opname veel met kleine waterdetails te horen. Alle opnames van Waves zijn opgenomen met eenzelfde instelling van de recorder. Dit maakt dat de volumeverschillen zoals de te horen zijn op het album overeenkomen met de werkelijkheid.

Voor een zo prettig mogelijke luistererving zijn de verschillende tracks naadloos aan elkaar gemixt. Mocht je Waves hebben gekocht als download. Niet alle spelers en bestandstypen ondersteunen het naadloos achterelkaar afspelen van geluiden.

Extra informatie

Gewicht 0.09 kg
Afmetingen 14 × 12.5 × 0.8 cm
Speelduur

75 min.

EAN code

8438478001038

Uitvoering

CD, Mp3

4 beoordelingen voor Waves

 1. E.L. van Oeijen

  Wij hebben een halotherapie bezocht en daar werden zee geluiden weergegeven, wat erg ontspannend en rustgevend was. Deze was helaas te ver en vonden er een die dichterbij was. Die had muziek of film naar keuze als achtergrond. Vandaar dat ik een alternatief zocht.
  Ik heb deze tijdens de sessie afgepeeld. Een nadeel vond ik dat de geluidsterkte sterk per fragment varieerde en dus steeds weer moest bijstellen. Helaas waren er geen meeuwgeluiden te horen, wat het aan zee zijn gevoel versterkt.
  Overigens bedankt voor de service, toen het downloaden niet lukte. Het lukte nog net in de laatste minuut voor vertrek.

 2. Ruud Raaijmakers

  Een schitterende cd. De verschillende opnamen van de zee van uiteenlopende fasen zoals eb en vloed, lopen vloeiend en onmerkbaar in elkaar over. Dat is heel goed gedaan. Ook de geluiden dichtbij en veraf zijn goed te horen; het ene overstemt niet het andere. Al met al een zeer aanbevelenswaardige cd.

 3. J. van Doodewaard

  Geen zilvermeeuwen en scholeksters gehoord.

  • Olivier

   Beste Jan,

   Dank voor je reactie. Altijd fijn om feedback te krijgen. Nu wil ik niet beweren dat ik een enorme kenner ben op het gebied van vogelgeluiden, maar volgens mij zitten er toch echt scholeksters in. Ik kan me ook herinneren dat ik ze voorbij heb zien vliegen tijdens het opnemen.

 4. E. Mooij

  De CD Waves heb ik eerst beluisterd voordat ik hem aan een vriendin cadeau gaf. Zij is gek op de zee, maar door omstandigheden
  kan ze er niet zomaar naartoe. Een pleister op de wonde dus! Ook deze vind ik fijn om te beluisteren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

You don't have permission to register