Spring Sunrise

Olivier
Spring Sunrise
Olivier Spring Sunrise

Het is nog donker en stil, de laatste regendruppels vallen op de bladeren. Langzaam wordt het licht en de eerste vogels beginnen te zingen. Het bos komt tot leven. Ruim 50 minuten genieten.

Artikelnummer: BS001-1 Categorieën: , Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Spring Sunrise

Het is nog heel vroeg in het bos als deze opname begint. Het is aarde donker en het regent een beetje. De regendruppels spatten uiteen op de met bladeren bedekte bodem. Dan heel zachtjes in de verte, een duif. Beetje bij beetje worden er meer dieren wakker. Het is lente en alle dieren lijken om het hardst om aandacht te schreeuwen. De een nog mooier dan de ander.

Deze dieren geluiden zijn kenmerkend voor de vroege lente. Vlak voor zonsopgang is zijn de vogelgeluiden het sterkst. Over dag is dit vaak een stuk minder. Wat ook erg opvalt is dat niet alle vogels op het zelfde moment beginnen met zingen. De ene soort lijkt eerder wakker te worden dan de ander.

Ontspanning

Opnames zoals Spring Sunrise zijn echt ultieme ontspanners. Door het langzame tempo en opbouw van geluiden in het bos is het een heerlijke sluier die uit de speakers komt. Ook wanneer ze op een laag volume worden afgespeeld lijkt de lente te kamer in te komen.

Olivier Nijs

Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om een zo echt mogelijke beleving van de natuur te benaderen. Spring sunrise is opgenomen in een bosgebied in Noord-Brabant. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen.  Geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende omstandigheden te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek. Daarom is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Extra informatie

Speelduur

51\' min.

EAN code

8438478002837

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spring Sunrise” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

You don't have permission to register