Terug naar boven
op voorraad

Gusting Rain

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
4.7 (1) Write review
Olivier
Gusting Rain
OlivierGusting Rain

Een flinke regenbui met harde windstoten, midden in het bos, komen en gaan als golven in de zee. De bomen wuiven in de wind en de regendruppels tikken op de bodem. Gusting Rain heeft het allemaal.

Slaapproblemen

In de serie Sleeptracks is een collectie natuurgeluiden opgenomen die dusdanig zijn bewerkt dat deze uitermate geschikt zijn om gebruikt te worden door mensen met (in)slaapproblemen. Deze opnames zijn tot op het kleinste detail ontdaan van geluiden die aandacht zouden kunnen trekken. Denk dan bijvoorbeeld aan de roep van een vogel in het bos tijdens een regenbui. Of een vallende tak.

Verder zijn alle opnames geschikt gemaakt om als loop te worden gebruikt. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat een Mp3 technisch niet onhoorbaar kan lopen (herhalen). Wil je een nacht lang een opnames afspelen zonder hoorbare herhaling? Kies van voor de FLAC of ALAC variant. Voor deze laatste 2 bestandsformaten zijn wel speciale apps nodig. Lees hierover meer op de Slaapproblemen pagina.

Tinnitus

Tinnitus kan verlicht worden door het geluid te maskeren. Diverse hulpmiddelen tegen tinnitus zijn gebaseerd op de gedachte dat wie het tinnitusgeluid maskeert met tegengeluid, de aandacht van de tinnitustoon afleidt. Dan wordt de tinnitustoon minder ‘hoorbaar’. Dit tegengeluid kan worden geboden in de vorm van ‘ruis’. Sommige hoortoestellen bevatten tevens een ruisgenerator en er zijn ook losse ruisgeneratoren verkrijgbaar.

Gusting Rain

Deze opname is afkomstig van het album Rain. Een verzameling van 6 Nederlandse regenopnames. Deze versie van Gusting Rain is echter geoptimaliseerd om gebruikt te worden als achtergrond tijdens het slapen. In tegenstelling tot de mixen die op het album staan. Zo zijn bijvoorbeeld vogelgeluiden verwijderd.

Olivier Nijs

Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van de omgeving zo dicht mogelijk te benaderen. Gusting Rain is opgenomen in een bosgebied in Noord-Brabant. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen, waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende (weers)omstandigheden, seizoenen te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Speelduur

60′ min.

EAN code

8438478000437

Copyright

© 2015, Olivier Nijs Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

  1. J. Verhoeven

    5 van de 5

    De gusting rain, is net als de summer rain een ontspannend en kalmerend geluid om oorsuizen te maskeren.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk