Winkelmand

Voor mensen met slaapproblemen zoals, moeilijk inslapen of doorslapen levert Klankbank natuurgeluiden die specifiek helpen bij het verlichten hiervan.
Via onze Amerikaanse partner welke is gespecialiseerd in slaap systemen weten we dat regengeluiden veruit favoriet zijn.

Deze rustgevende geluiden zijn ook prima te gebruiken bij kinderen met slaapstoornissen. Onze dochter vind het heerlijk om in slaap te kunnen vallen met het geluid van een flinke regenbui. Zoals ze zelf zegt: “Dan is mijn hoofd sneller leeg.”

In Nederland heeft ten minste 15% van de mensen last van slapeloosheid. Bij chronische slapeloosheid doen de klachten zich drie of meer nachten per week voor en houden langer dan drie maanden aan.
Als je last hebt van slapeloosheid, heb je het gevoel te weinig nachtrust gehad te hebben. De symptomen die op slapeloosheid kunnen duiden, hangen samen met de verschillende vormen van dit slaapprobleem:

  • Slecht inslapen.
  • ’s Nachts vaak wakker worden (licht slapen/niet goed doorslapen).
  • Vroeg wakker worden.
  • Onvoldoende verkwikkende slaap.

De Slaaptracks van Klankbank

Er is sprake van een slaapprobleem als je gedurende langere tijd niet goed slaapt en door het slaaptekort niet meer goed kunt functioneren overdag. Langdurig slecht slapen ontwikkelt zich geleidelijk en wordt meestal veroorzaakt door verschillende factoren. Vaak is er een duidelijke aanleiding geweest, bijvoorbeeld het verlies van je werk of een dierbare.

Die aanleiding verdwijnt op een gegeven moment naar de achtergrond, maar het slechte slapen blijft bestaan. Je belandt dan in een vicieuze cirkel: je slaapt slecht > je krijgt negatieve gedachten en gevoelens over slapen > dat leidt tot spanningen rond het inslapen > door de spanning val je weer minder goed in slaap. Naast de spanning ontwikkelen mensen die slecht slapen vaak verkeerde slaapgewoonten waardoor het slechte slapen in stand wordt gehouden.