Waves (extended album)

14,99

Outgoing Tide late in the Evening
Outgoing Tide late in the Evening
Evening on the Beach near the Dunes
Evening on the Beach near the Dunes
Low tide on the Jetty (near pole 6)
Low tide on the Jetty (near pole 6)
End of the Jetty (near pole 6)
End of the Jetty (near pole 6)
Hight Tide and a firm Breeze
Hight Tide and a firm Breeze

Een extra lange uitgave van Waves. Variërend van een windstille zonsondergang tot een flinke bries overdag. Rustgevende strand en zeegeluiden met zilvermeeuwen en scholeksters.

Quantity
Artikelnummer: WW004 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , ,

Beschrijving

Extra lange versie

Waves

Het komt eigenlijk niet voor dat een album wordt opgenomen in zo’n kort tijdsbestek. Bij Weekend at the Beach (Weekend op het Strand) was dat anders. Tijdens een verblijf op een strand van Noord-Holland kwamen er zoveel mooie situaties voorbij dat het voldoende was om een album te vullen.
Van mooie zonsondergang met weinig wind tot een flinke bries de volgende morgen. Het album begint met een rustige golfslag op de keien van de golfbreker bij Paal 6. Luister naar het mooie contract tussen het water wat zijn weg zoekt tussen de stenen en de branding op de achtergrond. De zilvermeeuwen en scholeksters zijn volop bezig op voedsel te zoeken. Als de zon onder is verplaatsen we ons naar een wat hoger gelegen plaats op het strand. De branding klinkt nu wat verder weg en het strand is leeg op wat sporadisch voorbij vliegende scholeksters na.

De volgende morgen staan we weer op de golfbreker. Het is laag water en er staat weinig wind. Het album eindigt met een flinke bries en hoog water. In tegenstelling tot de opnames van Relaxing Beach zijn er in deze opname veel met kleine waterdetails te horen.

Alle opnames van Weekend at the Beach zijn opgenomen met eenzelfde instelling van de recorder. Dit maakt dat de volumeverschillen zoals de te horen zijn op het album overeenkomen met de werkelijkheid.

Voor een zo prettig mogelijke luistererving zijn de verschillende tracks naadloos aan elkaar gemixt. Niet alle spelers ondersteunen echter het naadloos achterelkaar afspelen van geluiden.

Natuurgeluiden verzamelaar Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden gestart met het opnemen van natuurgeluiden. experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Extra informatie

Speelduur

75 min.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Waves (extended album)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You don't have permission to register