Terug naar boven
op voorraad

WAD

4.67 out of 5 based on 3 customer ratings
4.7 (3) Write review
Noordsvaarder Voorjaar
Noordsvaarder Voorjaar
Het Oerd opkomend tij
Het Oerd opkomend tij
Pruttelend wad Rottumerplaat
Pruttelend wad Rottumerplaat
Wadstrand Rottumerplaat
Wadstrand Rottumerplaat
Horsduinen Voorjaar
Horsduinen Voorjaar
Eierlandsche Duinen Voorjaar
Eierlandsche Duinen Voorjaar
Duinpan Ameland
Duinpan Ameland
Strand De Hon
Strand De Hon
Rietkraag Texel
Rietkraag Texel
Wind in Duindoorn Ameland
Wind in Duindoorn Ameland
Primair duin Boschplaat
Primair duin Boschplaat
Duinrand Rottumerplaat
Duinrand Rottumerplaat
Najaarsstorm Zwarte Haan
Najaarsstorm Zwarte Haan
Getijdengeul Rottumerplaat
Getijdengeul Rottumerplaat

14 sfeeropnames van het enige Nederlandse UNESCO beschermde natuurgebied: De Waddenzee. Naar de gelijknamige film van Ruben Smit.

WAD

Ruim 2 jaar zijn er door Olivier Nijs opnames gemaakt in het Nederlandse deel van het Waddengebied. In een poging om alle aspecten van dit prachtige UNESCO werelderfgoed in geluid te vangen. Van weidse klanklandschappen tot minuscule zandkorrels zijn op die manier vastgelegd. Dit album bevat 14 klanklandschappen uit de gelijknamige film.  Kalme golfjes aan het radstand van Terschelling, een gierende storm bij Zwarte Haan of een weldaad aan vogelgeluiden in het duingebied van Ameland.

Om een zo divers mogelijk beeld te geven van dit enorme aanbod aan geluiden is er voor dit album voor gekozen om wat kortere opnames te gebruiken dan gewoonlijk. Het is als het ware een denkbeeldige reis over het Wad. Je stapt op de boot en laat je meevoeren langs al het moois dat we in Nederland eigenlijk zo vanzelfsprekend vinden.

fotografie: Olivier Nijs, Ruben Smit en Ruurd-Jelle van der Leij

WAD de film

WAD, overleven op de grens van water en land is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als boven water en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee.

Een film die dit natuurgebied in beeld brengt als nooit tevoren; van de microscopische kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken, zoals; timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen.

Gewicht 0.09 kg
Afmetingen 14 × 12.5 × 0.8 cm
Speelduur

75 min.

EAN code

8438478002233

Uitvoering

CD, Mp3, Flac, Apple Lossless

Copyright

© 2018, Olivier Nijs Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 1. Duncan

  5 van de 5

  Prachtige opnames! Alsof je er zelf echt ter plaatse bent. Had voor een slideshow zelf ochtend opnames gemaakt op Terschelling met mijn Iphone. Maar toen ik de film Wad had gezien, ben ik al googelend bij deze site uitgekomen.
  Maakt de slideshow een stuk interesanter dan bij mijn oorspronkelijke plan..

 2. Jos

  4 van de 5

  Erg leuke aanvulling na het zien van de film

 3. Eline

  5 van de 5

  Prachtig. Ik kom al jaren op de wadden en dit klinkt precies zoals het ik het ook ervaar.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *