Terug naar boven
op voorraad

Steady Rain

4.80 out of 5 based on 5 customer ratings
4.7 (5) Write review
Olivier
Steady Rain
OlivierSteady Rain
[mkd_highlight background_color=”#72b626″ color=”#ffffff”]Deze track is ook verkrijgbaar met een speelduur van 10 uur. (extended mp3)[/mkd_highlight]

Continue Regen (Steady Rain) is een doorlopende regenbui in een beukenbos met zeer weinig variatie in klank en volume. De bodem is bedekt met dorre bladeren.

Tags: , , ,

Slaapproblemen

In de serie Sleeptracks is een collectie natuurgeluiden opgenomen die dusdanig zijn bewerkt dat deze uitermate geschikt zijn om gebruikt te worden door mensen met (in)slaapproblemen. Deze opnames zijn tot op het kleinste detail ontdaan van geluiden die aandacht zouden kunnen trekken. Denk dan bijvoorbeeld aan de roep van een vogel in het bos tijdens een regenbui. Of een vallende tak.

Verder zijn alle opnames geschikt gemaakt om als loop te worden gebruikt. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat een Mp3 technisch niet onhoorbaar kan lopen (herhalen). Wil je een nacht lang een opnames afspelen zonder hoorbare herhaling? Kies van voor de FLAC of ALAC variant. Voor deze laatste 2 bestandsformaten zijn wel speciale apps nodig. Lees hierover meer op de Slaapproblemen pagina.

Tinnitus

Tinnitus kan verlicht worden door het geluid te maskeren. Diverse hulpmiddelen tegen tinnitus zijn gebaseerd op de gedachte dat wie het tinnitusgeluid maskeert met tegengeluid, de aandacht van de tinnitustoon afleidt. Dan wordt de tinnitustoon minder ‘hoorbaar’. Dit tegengeluid kan worden geboden in de vorm van ‘ruis’. Sommige hoortoestellen bevatten tevens een ruisgenerator en er zijn ook losse ruisgeneratoren verkrijgbaar.

Steady Rain

Deze opname is afkomstig van het album Rain. Een verzameling van 6 Nederlandse regenopnames. Deze versie van Steady Rain is echter geoptimaliseerd om gebruikt te worden als achtergrond tijdens het slapen. In tegenstelling tot de mixen die op het album staan. Zo zijn bijvoorbeeld vogelgeluiden verwijderd.

Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van de omgeving zo dicht mogelijk te benaderen. Steady Rain is opgenomen in een bosgebied in Noord-Brabant. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen, waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende (weers)omstandigheden, seizoenen te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Speelduur

60′ min.

EAN code

8438478000635

Uitvoering

extended mp3, Mp3, Flac, Apple Lossless

Copyright

© 2015, Olivier Nijs Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 1. Chris

  5 van de 5

  Een prachtig continu regengeruis, waarin je, als je perse wilt, nog wat individuele druppels kan horen vallen. Heerlijk slaapverwekkend saai!. Maskeert zowel omgevingsgeluiden als tinnitus, met een heel simpel weergave systeem: een smartphone met een (stereo)speakertje. Ik heb een FLAC format en met de app Foobar2000 kan je dit bestand zonder enige hoorbare overgang eindelos herhalen.

 2. Sonja Versluis

  5 van de 5

  Heerlijk regengeluid. Heel fijn dat de kwaliteit zo goed is, en er zoveel keuze is. Ik ga hier zeker nog eens iets bestellen! (ik gebruik het om een bromtoon in ons huis te maskeren )

 3. Paul

  5 van de 5

  ik had vroeger fm-ruis op 87.55 met plots midden in de nacht een paar stemmen ertussen, je was nooit zeker van continuïteit van de ruis. Dat probleem is dus opgelost met die malse regenbui. De ruis in mijn oren benadert sterk de regenruis van de cd.

 4. Janine

  4 van de 5

  Ik ben al tijden op zoek naar cd’s om mijn tinnitus te maskeren. Dit werkt perfect. Ik heb in tijden niet zo lekker geslapen.

 5. Evert

  5 van de 5

  Wat een zegen om mee in slaap te vallen. Heerlijk dit. Dankjewel.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk