Winkelmand

Ruisseau de la Martinie

4,49

Olivier
Ruisseau de la Martinie
Olivier Ruisseau de la Martinie

Het rustgevende geluid van stromend water uit de beek van Martinie, een zijrivier van de Issoire in de Franse Charante. Meanderend door het landschap.

Wissen
Aantal
SKU: RB001-5 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Ruisseau de la Martinie

De beek van Martinie is een zijrivier van de Charante met een totale lengte van 2,2 kilometer. Meanderend door de weilanden in de buurt van het Franse Saint Germain de Confolens. Het geluid van stromend water heeft een heel constant karakter. Dit kan helpen om ongewenste geluiden van buitenaf te maskeren. Ook mensen die last hebben van tinnitus / oorsuizen kunnen verlichting ervaren wanneer deze geluiden worden gebruikt ter maskering.

Stromend water

kent een grote diversiteit aan klanken. Het ene beekje klinkt anders dan het andere. Stroomt er veel of weinig water. Liggen er grote keien in of juist alleen maar takken. Een fascinerend palet van geluiden.

Alle opnames van geluidsman Olivier Nijs zijn gemixt en gemasterd met als doel om de authentieke beleving van de omgeving zo dicht mogelijk te benaderen. De opnames worden altijd gemaakt in natuurlijke landschappen, waarbij geluiden van menselijke activiteiten of niet-natuurlijke klanken worden vermeden. Olivier Nijs is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Experimenterend met verschillende technieken en locaties. Door locaties regelmatig onder verschillende (weers)omstandigheden, seizoenen te bezoeken krijgt hij een zeer goed beeld van een plek en is hij in staat om deze in zijn puurste vorm vast te leggen.

Extra informatie

Speelduur

35'47 min.

EAN code

Uitvoering

, ,

Copyright

© 2014, Olivier Nijs Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ruisseau de la Martinie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *